Türk kahvesi, daha çok Türk kültüründe önemli yere sahip Osmanlı İmparatorluğu'dan günümüze kadar gelmiş
en eski kahve hazırlama ve pişirme metodlarındandır. Kendine has tadı, köpüğü,kokusu, sunuluş biçimiyle özgün bir kimliği ve geleneği vardır.
Telvesi ile ikram edilen tek kahve türüdür.
Kahvenin icerdigi kafein maddesi, sinir sistemini uyarip zihinsel aktiviteyi guclendirir.
Uyusuklugu giderip enerji verir ve uyanik kalmayi saglar.
Yapilan arastirmalar gunde 6 fincan kahve icen 55 yasindaki bir kisinin dusunme potansiyelinin icmeyenlere oranla 6 kat daha fazla oldugunu gosteriyor.
Ayrica kahve icenlerde icmeyenlere nazaran daha az dis curugunun olmasi, bir baska dikkat cekici arastirma sonucu.
Kahve ictikten sonra organizmada ani degisiklikler oluyor. Tum vucut ani bir enerji akimi ile doluyor. Bu enerji cocuklarda 3, yetiskinlerde ise 5-7 saat sonra azalmaya basliyor. Tum bu olumlu yonlerine ragmen kahveyi cok fazla tuketmemekte fayda var.
Arastirmalar gunde iki fincan kahvenin kolon kanseri riskini yuzde 25, safra kesesinde tas riskini yuze 45 azalttigini gosteriyor.
Kanser riskini azaltiyor: Norvecte yapilan bir arastirma ,meyve ve sebzeden bile daha cok antioksidan icerdigini ortaya koymustur.
Alzheimeri onluyor Portekizde 2002 yilinda yapilan arastirmaya gore kafein beyni zinde tutuyor.
100 gr. | 1 Avuç | |
Kalori (kCal) | 20 | 7.2 |
Karbonhidrat (g) | 20 | 7.2 |
Protein (g) | 51.46 | 18.53 |
Yağ (g) | 8.6 | 3.1 |
Lif (g) | 0 | 0 |
Koletrol (mg) | 9 | 3.24 |
Sodyum (mg) | 645 | 232.2 |
Potasyum (mg) | 78 | 28.08 |
Kalsiyum (mg) | 50 | 18 |
Vitamin A (mg) | 30 | 6 |
Vitamin C (mg) | 1.4 | 0.5 |
Demir (mg) | 7 | 1.4 |
Kübaş A.Ş. | KÜTAHYA
Adres: Eskişehir Karayolu 2. Km. 43030 Merkez / KÜTAHYA